Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Παιανίας

  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Σε μια σεμνή τελετή, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιορισμών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων αποφοίτων των Λυκείων του Δήμου Παιανίας. Στην ίδια τελετή βραβεύθηκαν και μαθητές που διακρίθηκαν σε δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ο Δήμαρχος Παιανίας εξέφρασε την ελπίδα «του χρόνου να το κάνουμε δια ζώσης και με την συμμετοχή όλων των παιδιών. Ο Ισίδωρος Μάδης συνεχάρη τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς επισημαίνοντας πως «πραγματικά ο Δήμος μας καταγράφει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Εχουμε το φυτώριο αυτό που αύριο - μεθαύριο θα διαδεχθεί και εμάς στις θέσεις που σήμερα κατέχουμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην συμβολή των εκπαιδευτικών σημειώνοντας: «ως Δήμος Παιανίας έχουμε πολύ καλό εκπαιδευτικό δυναμικό με το οποίο έχουμε και μια εξαιρετική συνεργασία. Τους ευχαριστώ για αυτό και τους καλό όλοι μαζί να βάλουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά».

ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Παίρνοντας τον λόγο η Ευδοκία Αναματερού, Ειδικός ποιότητας αέρα, κλιματικής αλλαγής και κοινωνικής δέσμευσης του ΔΑΑ εξέφρασε την χαρά της για την συμμετοχή της στη βράβευση και ως δημότης η ίδια του Δήμου Παιανίας ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία με την δημοτική αρχή από το 2019 και μετά "οπότε και εντάξαμε τον Δήμο Παιανίας στα βραβεία, μετά από δράση μιας δεκαετίας με τους όμορους δήμους».
Όπως έκανε γνωστό και τα δικά της παιδιά έχουν αποφοιτήσει από το 1ο Λύκειο Γλυκών Νερών.
"Αυτό που έρχεται είναι καλύτερο από αυτό που πέρασε" είπε κλείνοντας και απευθυνόμενη στους μαθητές.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι αριστούχοι:
- Δήμα Μαρριάννα (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών)
- Αξαρλή Ειρήνη (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών)
- Μπούτση Αθηνά (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών)
- Νούσα Δήμητρα (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών)
- Δημητρακόπουλος Δημήτριος (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών)
- Δημητρακόπουλος Ιωάννης (ΓΕΛ Παιανίας)
Οι τρεις πρώτες έλαβαν και επιταγή ύψους 1.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι τρεις επιταγή 500 ευρώ, από τον ΔΑΑ «Ελεύθεριος Βενιζέλος»

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν για την διάκρισή τους σε δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 οι:
- Κορναράκη Αλεξάνδρα Μαρία
- Μπαρμπαντώνης Αναστάσιος
- Παπασπύρου Σοφία
- Βασιλείου Μαριάντα
- Δρακάκη Αναστασία

Για τη συμμετοχή τους στη ζωγραφική δράση με τον εικαστικό Γιάννη Λημναίο βραβεύθηκαν οι:
- Κάσιου Νεφέλη – Κωνσταντίνα
- Κουβαρά Αγγελική
- Μπελογιάννη Μαρία – Ελένη
- Πιερρουτσάκος Χρήστος
- Πιλάτη Αρετή
- Πρίφτη Δήμητρα
- Σιδέρη Ευσταθία – Παναγιώτα
- Σιδέρης Δημήτριος
- Σπανίδης Αθανάσιος
- Τσαλαμανιού Ελένη
- Τσιμιτσέλη Σοφία
- Κουφόπουλος Γεώργιος
- Νταϊλανάι Αλεξάνδρα
- Τσαουσάι Αλεξάνδρα
- Γαϊτανή Νικολέτα
- Γαϊτάνη Μαρία
- Μπόσκου Σαμπίνα
- Κωνσταντινίδη Σοφία

ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΜΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΕΣ Κ. ΠΕΤΣΑ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα είχε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν αφενός τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου Παιανίας, πολλά από τα οποία απασχολούν το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Α βαθμού και αφετέρου η εξέλιξη ζητημάτων για τα οποία ο κ. Ισίδωρος Μάδης έχει ενημερώσει σε προηγούμενες συναντήσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΜΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΕΣ Κ. ΠΕΤΣΑ

«Ενημέρωσα τον κ. Πέτσα για μια σειρά από ζητήματα που προκαλούν δυσλειτουργία στους ΟΤΑ λόγω του πλαισίου που τους διέπει. Παράλληλα διαπίστωσα πως θέματα τα οποία είχαν απασχολήσει προηγούμενες συναντήσεις μας έχουν δρομολογηθεί και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για το γεγονός ότι έχει πάντα την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή και απαντά στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών με ειλικρίνεια και όχι με όρους πολιτικούς» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας μετά τη συνάντηση.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ 5.700 ΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

Ξεκινά άμεσα, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη, η ασφαλτόστρωση 5.700 μέτρων αγροτικών οδών με στόχο την εύκολη πρόσβαση των αγροτών στη γη τους.

Οι οδοί που θα κατασκευαστούν είναι:
-οδός Αγ. Κωνσταντίνου (από την επαρχ. οδό Παιανίας - Σπάτων έως την Αττική οδό και η συνέχεια από την Αττική οδό έως την οδό Ικαρίας), μήκους 2.500 μέτρα.
-Ανώνυμη οδός στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου (από την επαρχ. οδό Παιανίας - Σπάτων έως την Αττική οδό και η συνέχεια από την Αττική οδό έως την ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό που ενώνει την Παιανία με τα Σπάτα), μήκους 2.000 μέτρα.
-οδός Ικαρίας, μήκους 950 μέτρα.
-οδός Αγίων Θεοδώρων (από οδό Αγ. Κωνσταντλινου έως οδό Αμπελώνων), μήκους 250 μέτρα

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ 5.700 ΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

«Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας και ειδικότερα των αγροτών της πόλης μας για εύκολη πρόσβαση στη γη τους. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς όφελος συνολικά όλου του δήμου. Επιτρέψτε μου να θυμίσω πως από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, έχω μεριμνήσει για την αποκατάσταση μέγιστου τμήματος των αγροτικών οδών για την εξυπηρέτηση και των κατοίκων των εκτός σχεδίου περιοχών. Για τη διοίκησή μας ο Δήμος Παιανίας δεν τελειώνει στα όρια του οικιστικού ιστού» επισημαίνει ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το έργο ύψους 315.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ 5.700 ΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Στην αντικατάσταση των φωτιστικών με τεχνολογίας Led προχωρά ο Δήμος Παιανίας με στόχο την μέγιστη δυνατή οικονομία, ειδικά σε μια περίοδο που το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 189.987,70 ευρώ (με το ΦΠΑ) καλύπτει το σύνολο του δήμου και συγκεκριμένα την Κεντρική πλατεία Παιανίας , το κλειστό γυμναστήριο Παιανίας , τον Άγιο Ιωάννη καμάρθι στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας, το μεγάλο κλειστό γυμναστήριο Γλυκών Νερών , στο μικρό κλειστό γυμναστήριο Γλυκών Νερών , στην οδό Θεσσαλίας τη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών. Επιπλέον πυλωτικά θα αντικατασταθούν 80 συνολικά φωτιστικά σώματα στο δίκτυο Δημοτικού Φωτισμού, 40 σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Οι λαμπτήρες led έχουν πολλαπλάσιο χρόνο ζωής από τους συμβατικούς, μικρότερο κόστος κτήσης και υποπολλαπλάσια κατανάλωση με την ίδια όμως απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σύμβαση, ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να συντηρεί δωρεάν το έργο για δώδεκα μήνες από την ολοκλήρωσή του επισκευάζοντας και επιδιορθώνοντας με δικά του μέσα κάθε βλάβη και φθορά που προέρχεται από την συνηθισμένη χρήση.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

«Προχωράμε άμεσα στην αντικατάσταση μέρους του δημοτικού φωτισμού με νέο τεχνολογίας led, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στο αυξημένο κόστος ενέργειας. Επιπλέον, με το έργο επιτυγχάνουμε ομοιομορφία και σωστό φωτισμό σε δημοτικές εγκαταστάσεις αλλά και τους δρόμους της πόλης μας. Σήμερα δαπανώνται χιλιάδες ευρώ κάθε έτος για αντικατάσταση λαμπτήρων με φτωχό όμως αποτέλεσμα, ενώ το γεγονός πως κατά το παρελθόν είχαν επιλεγεί λάθος τύπου φωτιστικά, εκτοξεύει περαιτέρω το κόστος. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε μειώσει το λειτουργικό κόστος βελτιώνοντας την ποιότητα του παρεχόμενου φωτισμού» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

CHRISTMAS DREAM SPACE: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Ενα ξεχωριστό διήμερο χριστουγεννιάτικων δράσεων για παιδιά 6 έως 12 ετών διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Παιανίας.

Πρόκειται για το «CHRISTMAS DREAM SPACE», όπου μέσα από ποικίλα εργαστήρια διαδραστικών αφηγήσεων των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, εικαστικών, κατασκευών και φυσικά πολλών παιχνιδιών, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να εκφραστούν, να αλληλοεπιδράσουν και να μοιραστούν τα όνειρά τους και τις ευχές τους για το νέο έτος, σε ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον.

Επί τρεις ώρες θα λειτουργούν τρεις διαφορετικές «γωνιές»,
- Η Γωνιά αφηγήσεων με διαδραστικές αφηγήσεις κλασικών και σύγχρονων χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και βιβλίων.
- Η Γωνιά ονείρων και ευχών όπου τα παιδιά θα γράφουν τα πιο φανταστικά τους όνειρα και επιθυμίες στον «τοίχο των ονείρων», αλλά και τα προσωπικά τους γράμματα στον Αη Βασίλη.
- Η Γωνιά εικαστικών όπου με συλλογικό τρόπο τα παιδιά θα δημιουργούν εμπνευσμένα από τη μαγική εποχή των Χριστουγέννων.

Οι τρεις γωνιές είναι κατασκευασμένες με τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας ήρεμος και οικείος χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα διατεθούν στολίδια για τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τα οποία έχουν ζωγραφίσει παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Παιανίας.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο οικοτροφείο παιδιών με Αυτισμό «Άγιος Νικόλαoς» και στον «Άγιο Χριστοφόρο», φιλανθρωπικό σωματείο για μυοπαθή παιδιά.

- Πλατεία Γλυκών Νερών (παλαιό Δημαρχείο): Κυριακή 19 Δεκεμβρίου,
- Κεντρική πλατεία Παιανίας: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 14:00.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Μελέτης Αποκατάστασης των Ολυμπιακών Ακινήτων από τον Δήμαρχο Παιανίας κ. Ισίδωρο Μάδη στον Περιφερειάρχη Αττική κ. Γιώργο Πατούλη, ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο του Συμφώνου Συνεργασίας το οποίο υπογράφηκε από τους τρεις τον Μάιο του 2020.

Με την ολοκλήρωση της Μελέτης Αποκατάστασης, δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ και του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αποκατάσταση των Κλειστών του Στίβου και του Βόλεϊ.

«Η σημερινή μέρα είναι μία από τις πλέον σημαντικές και για μένα, αλλά και για το Δήμο μας καθώς μετά από αναμονή και κωλυσιεργίες πολλών χρόνων γίνεται ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας ή αλλιώς των ‘’σπιτιών του βόλεϊ και του στίβου’’» είπε ο κ. Ισίδωρος Μαδής καλωσορίζοντας στον Δήμο Παιανίας τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σακοράφα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Γεώργιο Καραμπέτσο.

Ο Δήμαρχος Παιανίας αναφέρθηκε στην πολυετή εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές καταστροφές και κλοπές.

«Μέχρι το 2019, υπήρξαν και προσπάθειες και καλές προθέσεις, το τελικό αποτέλεσμα όμως ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις να παραμένουν μη λειτουργικές, και να πολλαπλασιάζονται οι φθορές από τους βανδαλισμούς, τις κλοπές και την έλλειψη συντήρησης» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στον «ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο που είχαμε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους προέδρους των ομοσπονδιών βόλεϊ και στίβου» οπότε και υπογράφηκε το Μάιο του 2020 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παιανίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

«Είναι ξεκάθαρο ότι χάρη στην ειλικρινή βούληση των Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Πατούλη ο ελληνικός αθλητισμός, η τοπική μας κοινωνία αλλά και ευρύτερα η Αττική, δεδομένου ότι το έργο είναι υπερτοπικού χαρακτήρα, θα έχουν σε ορατό χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, που θα εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και τον μαζικό αθλητισμό και την άθληση για όλους».

Ο κ. Μάδης έκανε ειδική μνεία και στη συμβολή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

«Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου, που βρισκόμαστε εδώ –επιτέλους- για ένα πολύ καλό νέο. Η περιοχή της Παιανίας είχε συνηθίσει να ακούει μόνο δυσάρεστα νέα και να αντιμετωπίζει την αδιαφορία σε ό,τι αφορά το αθλητικό της υπόβαθρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Σήμερα, όμως, σύσσωμες οι δυνάμεις, όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι για να ξαναδώσουμε ζωή σε δυο εμβληματικές εγκαταστάσεις για τον ελληνικό αθλητισμό:
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού,
πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης,
διοικήσεις και στελέχη της αθλητικής οικογένειας
θα «αναστήσουμε» τις δύο ρημαγμένες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, το «Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ», τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως «κόρη οφθαλμού», από οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου»και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία για τον αθλητισμό των δύο εγκαταστάσεων.

«Όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού και πραγματοποίησα αυτοψία στις δύο εγκαταστάσεις, σοκαρίστηκα. Είναι αδιανόητη η έκταση των καταστροφών, οι εικόνες παρακμής τους» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης εξηγώντας πως «αμέσως σπεύσαμε να δρομολογήσουμε την επαναλειτουργία τους και όταν στις 20 Μαΐου 2020 υπογράψαμε το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, δεσμευτήκαμε ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες, που αφορούν στην πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για «εικόνες θλίψης και αποτροπιασμού»και άφησε κατά των προηγούμενων διοικήσεων επισημαίνοντας: «Κανένας σεβασμός και κανένα ενδιαφέρον απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που δαπανήθηκαν για την ανέγερση των εγκαταστάσεων. Και, κυρίως, κανένα πλάνο έως σήμερα για την αποκατάστασή τους, παρά μόνο κενές υποσχέσεις και ένα ατελείωτο πινγκπονγκ ευθυνών ανάμεσα στους φορείς.

Ήταν αυτονόητο, λοιπόν, ότι εμείς δεν θα γυρίζαμε την πλάτη, ότι θα ήταν προτεραιότητά μας η αξιοποίησή της, όπως κάνουμε για όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις».

Αναφερόμενος στη Μελέτη Αποκατάστασης πρόσθεσε πως «πλέον ξέρουμε τι έργα αποκατάστασης πρέπει να γίνουν στα οικοδομικά και ηλεκτρομηχανολογικά τμήματα και πώς θα προχωρήσουμε άμεσα. Με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη –το ξαναλέω και τον ευχαριστώ- ο οποίος έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στην αθλητική ανάπτυξη της Αττικής, το μεγάλο αυτό πρότζεκτ μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της δημοπράτησης του έργου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Άλλες δύο Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα αποκτήσουν ζωή και ρόλο όπως αρμόζει στην αθλητική μας οικογένεια. Θα εκσυγχρονιστούν και θα αξιοποιηθούν, όπως έχουμε δεσμευθεί για όλη την κληρονομιά από το 2004».

«Είμαστε αποφασισμένοι, ώστε το Κλειστό Σπίτι του Στίβου και του Βόλεϊ να ανασάνει ξανά και μαζί να δώσει νέα πνοή στον ελληνικό αθλητισμό. Θέτουμε γερά θεμέλια, ώστε η εγκατάσταση να γίνει ένα ασφαλές σπίτι για όλη την αθλητική οικογένεια. Και θα το καταφέρουμε!» κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε πως «σήμερα επιτεύχθηκε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να γίνει πράξη ένα όραμα το οποίο για χρόνια είχε μπλοκάρει. Η συστηματική συνεργασία που είχαμε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον Δήμαρχο Ι. Μάδη και όλους του εμπλεκόμενους φορείς συνέβαλε καθοριστικά προκειμένου να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος που αφορά στην κατάρτιση της μελέτης που προβλέπει την υλοποίηση των αναγκαίων έργων για την επαναλειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων ‘’Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ’’ και ‘’Προπονητικό Κέντρο του Βόλεϊ’’».

Ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι «το σημερινό βήμα είναι η απόδειξη της μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη και είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, αλλά και της ουσιαστικής συμβολής εθνικών ευεργετών όπως του κ. Μαρτίνου. Από τη στιγμή που είναι έτοιμες οι μελέτες με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια, η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστεί με τον κ. Αυγενάκη προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι να επιστρέψουν ξανά σε αυτούς στους οποίους ανήκουν: στους αθλητές και στους Νέους. Θα είμαστε παρόντες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τα παιδιά μας να μπορούν να στρέφονται στον αθλητισμό, να επιστρέψουν στα γήπεδα, και να διοργανώνονται πρωταθλήματα που προάγουν την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μου δήμαρχο της Παιανίας Ισίδωρο Μάδη, τον υπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον Βουλευτή Β. Οικονόμου και όλους όσους έχουν συμβάλει ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το έργο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Μάδης έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, εξηγώντας πως χωρίς αυτή το έργο θα καθυστερούσε για αρκετούς μήνες λόγω της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών του δημόσιου τομέα.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Γιώργος Καραμπέτσος χαιρέτισε την πρωτοβουλία που ανελήφθη για την αποκατάσταση των υποδομών επισημαίνοντας την αξία που έχει το ολυμπιακό ακίνητο στον κόσμο του Βόλεϊ.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε στην σημασία που θα έχει για τον κλασικό αθλητισμό η επαναλειτουργία του Κλειστού του Στίβου επισημαίνοντας πως σήμερα η ομοσπονδία δαπανά δυσβάσταχτα ποσά για την ενοικίαση χώρων προετοιμασίας.

Η γενική γραμματέας του Δήμου Παιανίας κα Φωτεινή Τολούδη αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επέτρεψαν να υλοποιηθεί η Μελέτη Αποκατάστασης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας τα επόμενα δύο βήματα για την αποκατάσταση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι:
α) εκτέλεση του έργου και
β) διαχείριση και λειτουργία των Γυμναστηρίων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Δήμος Παιανίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν και θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212) αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Αποστολή αιτήσεων: a.flevari@0155.syzefxis.gov.gr (θέμα: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ)

Περισσότερες πληροφορίες: 2132030713

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ.pdf

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

• Αχρεωστήτως εισπραχθέντα δημοτικά τέλη ύψους 8.853.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει ο Δήμος Παιανίας
• Η παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών στη διαμάχη με τον ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»
• Οι καταδικαστικές αποφάσεις
• Το παράδειγμα των τεσσάρων δήμων που επέστρεψαν τα χρήματα

«Λένε όλοι ότι έχουμε δικαστική διαμάχη με το αεροδρόμιο. Η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με το Δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν ξέρω πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται αυτή την εξέλιξη» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης σε συνέντευξη τύπου με θέμα την οφειλή των 8.853.000 ευρώ προς τον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εν αναμονή της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου επί της αίτησης συμμόρφωσης του ΔΑΑ, ο κ. Μάδης έκανε σαφές πως η δικαστική μάχη για τον Δήμο Παιανίας έχει ήδη κριθεί και το πρόβλημα πλέον είναι η απαίτηση είσπραξης από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι, έχω χάσει τον ύπνο μου. Αυτό που παρέλαβα είναι μια "καυτή πατάτα". Θα μας απασχολήσει για να δούμε με ποιόν τρόπο θα βρεθεί η λύση. Τελούμε λοιπόν εν αναμονή. Τα χρήματα αυτά που πρέπει να επιστραφούν, θα πρέπει να βρεθεί πού πήγαιναν. Το ταμειακό διαθέσιμο που εγώ παρέλαβα το 2019 ήταν 5,2 εκατομμύρια ευρώ» σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Ισίδωρος Μάδης η δικαστική διαμάχη ξεκινάει το 2009, όταν η τότε δημοτική αρχή θεώρησε ότι μπορεί να εισπράξει ανταποδοτικά τέλη από τον ΔΑΑ κατά παράβαση της σύμβασης Δημοσίου - Αεροδρομίου. Συνεργάστηκε για αυτό με την δικηγορική εταιρεία Περικλής Τσαμούλης και Συνεργάτες. Υπήρξαν ευθύς εξαρχής ενστάσεις και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της περιόδου εκείνης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα μπορούσε να μην τελεσφορήσει.

Εχοντας την διαβεβαίωση της δικηγορικής εταιρείας πως ο δήμος θα μπορούσε να εισπράξει ένα μεγάλο ποσό και να το διαθέσει για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να αρνηθεί, σημείωσε.

Ο τότε δήμαρχος εξέδωσε βεβαιωτικούς καταλόγους ύψους 38.000.000 ευρώ. Προκειμένου να ασκηθούν τα ένδικα μέσα, το αεροδρόμιο κατέβαλε - ως όφειλε- στα δημοτικά ταμεία ένα ποσό. Ξεκίνησε έτσι μια δικαστική διαμάχη η οποία κορυφώθηκε το 2018. Το 2013 προέκυψαν οι πρώτες αποφάσεις οπότε και το Διοικητικό Εφετείο απορρίπτει τους βεβαιωτικούς καταλόγους. Η προσφυγή του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είχε ευνοϊκή έκβαση.

Η χαμένη ρύθμιση

Όπως εξήγησε ο κ. Ισίδωρος Μάδης η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρη και όλα καθορίζονται από τη σύμβαση του δημοσίου με τον αερολιμένα: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο είσπραξης δημοτικών τελών.

«Απευθύνθηκα στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και σε συνάντηση με τον τότε υπουργό κ. Θεοδωρικάκο παρέθεσα όλα τα στοιχεία. Καθ' υπόδειξή του ακολούθησε συνάντηση με τον τότε υφυπουργό κ. Θοδωρή Λιβάνιο. Του παρουσίασα τον φάκελο της υπόθεσης και μου ανακοίνωσε ότι θα γινόταν προσπάθεια ο Δήμος Παιανίας να ενταχθεί στα ληξιπρόθεσμα. Η πρόταση αυτή προέβλεπε διαγραφή του 40% του χρέους των 8.853.000 ευρώ και αποπληρωμή του υπολοίπου σε δόσεις. Η δυσκολία ξεκίνησε ακριβώς εδώ διότι προβλέπονταν 72 δόσεις. Σημείωσα πως ο μηνιαίος ΚΑΠ είναι 195.000 ευρώ. Τα 160.000 για τον δήμο και 35.000 ευρώ για νομικό πρόσωπο του δήμου, τον Φορέα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Παιδείας. Το ύψος της δόσης θα ανέρχετο σε 80.000 ευρώ το μήνα. Εξήγησα πως σε αυτή την περίπτωση εγώ θα κατέβαζα τα ρολά και το κράτος θα έβαζε το λουκέτο στον Δήμο Παιανίας. Η εναλλακτική που εξετάστηκε ήταν η υπαγωγή του δήμου και στη συνέχεια με νομοθετική ρύθμιση να πολλαπλασιαστούν οι δόσεις.

Με την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Παρουσιάσαμε γνωμοδότηση του επιτίμου Αντιπρόεδρο ΣτΕ, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου κ. Πέτρου Παραρά ο οποίος σημείωνε: Ο Δήμος Παιανίας οφείλει να καταβάλει στην ΑΕ με την επωνυμία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» το συνολικό ποσό των 8.853.135,2 ευρώ έναντι αχρεωστήτως εισπραχθέντων από το Δήμο δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα έτη 2010, 2011 και 2012 συμμορφούμενος με τις υπ. Αριθ. 3469/2013, 3495/2013 και 3497/2013 Αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με τις υπ. Αριθ. 390, 391 και 392/2018 Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά την παρέλευση ενός τριμήνου έντονης και αδιέξοδης αντιπαράθεσης το υπουργείο Εσωτερικών με ενημέρωσε πως το αεροδρόμιο έχει συμψηφίσει από το 2017 τα χρήματα με το Υπουργείο Οικονομικών, βασικό του μέτοχο» είπε ο κ. Μάδης.

Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

Αποκάλυψε πως η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2015 - επί δημαρχίας Σπύρου Στάμου- όταν με εμπιστευτικό έγγραφό του προς το ΥΠΟΙΚ ο ΔΑΑ ενημέρωνε πως είχε καταβάλει ως μη όφειλε δημοτικά τέλη στους όμορους δήμους και ότι θα τα συμψήφιζε με το μέρισμα.

«Το έγγραφο αυτό περιήλθε σε γνώση μου τον Σεπτέμβριο του 2020. Στη συνέχεια, το 2017, με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών καλούσε τον Δήμο Παιανίας να γνωστοποιήσει τα ποσά που είχε εισπράξει. Υπηρεσιακά ο Δήμος Παιανίας έχει απαντήσει» εξήγησε.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Δήμαρχος Παιανίας, τον Ιούνιο του 2019 το Υπουργείο Οικονομικών καλεί το υπουργείο Εσωτερικών για τη διευθέτηση των απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τους όμορους δήμους είτε δια της απευθείας κατάθεσης των ποσών στους λογαριασμούς του Δημοσίου σε βάρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συμψηφισμοί, είτε δια της σταδιακής απόδοσης αυτών πχ μέσω της σταδιακής μείωσης της επιχορήγησής τους και της απόδοσης της διαφοράς είδε δια της ρύθμισής τους κατά διάφορο τρόπο μέσω νομοθετικής διάταξης. Κάνει δε λόγο για συνεχή παραβίαση του άρθρου 25.6 της ΣΑΑ από τους όμορους δήμους. Επικαλείται δε τον νόμο 3631/2008 και την παρ. 2 του άρθρου 10 η οποία προβλέπει: Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25.6 της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (Σ.Α.Α.), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2338/1995 (ΦΕΚ 202 Α'), καθορίζεται, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, η διαδικασία επιβολής και είσπραξης ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών ή κοινοτικών επιβαρύνσεων, φόρων ή τελών από τους Δήμους Σπάτων, Παιανίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Αρτέμιδος, Ραφήνας και Κορωπίου, καθώς και από κάθε άλλο δικαιούχο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) σε βάρος της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (Δ.Α.Α. Α.Ε.).

«Μετά την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων δεν υπήρχε λόγος υπαγωγής σε ρύθμιση. Πλέον το θέμα είναι πότε το υπουργείο Οικονομικών μέσω του υπουργείου Εσωτερικών θα εισπράξει απευθείας από τον Δήμο Παιανίας. Ο ισχυρισμός κάποιων με γνωμοδότηση επί εξωδίκου ότι ο Δήμος Παιανίας δεν οφείλει να επιστρέψει χρήματα είναι τουλάχιστον αστείος» συμπλήρωσε ο κ. Ισίδωρος και συνέχισε: «Το αεροδρόμιο έκανε αίτημα συμμόρφωσης στο Διοικητικό Εφετείο για να μπορέσει βάση των διατάξεων του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων να εισπράξει τις οφειλές. Εκτιμώ πως το αίτημα θα απορριφθεί αυτό όμως δεν θα είναι απαραιτήτως υπέρ του δήμου.».

Επέστρεψαν τα χρήματα οι υπόλοιποι δήμοι

Ερωτώμενος για την τακτική που ακολούθησαν οι υπόλοιποι δήμοι οι οποίοι και είχαν εισπράξει τέλη από το αεροδρόμιο, απάντησε ότι: «Εχουν συμμορφωθεί πλήρως σε σχέση με τις όποιες δικαστικές αποφάσεις προέκυψαν κατά το παρελθόν. Και βεβαίως με την επιστροφή των χρημάτων».

Σε ερώτηση για την διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών από τον δημοτικό προϋπολογισμό ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση διευκρίνισε ότι «επειδή ακριβώς δεν ήταν σύννομη η βεβαίωση, από το 2013 και μετά την έκδοση των εφετειακών αποφάσεων, οι ορκωτοί λογιστές με υπηρεσιακά σημειώματα τόνιζαν την ανάγκη διαγραφής τους.
Έγινε τώρα σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με αυτούς που μας ελέγχουν».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της μείζονος αντιπολίτευσης ότι ο Δήμος Παιανίας δεν παρευρέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο για να προσκομίσει έγγραφα με αποτέλεσμα τέσσερις αναβολές, ο Ισίδωρος Μάδης αποκατέστησε την αλήθεια λέγοντας πως «ο κ. Στάμου ψεύδεται. Ψεύδεται διότι έχει ενημερωθεί σε προγενέστερο χρόνο ότι ως Δήμος έγγραφα τα οποία δεν περιήλθαν επίσημα στα χέρια μας, τα έχουμε ήδη καταθέσει ώστε να διαμορφωθεί από το συμβούλιο άποψη. Ο κ. Στάμου σε νεότερη παρέμβαση του επανέλαβε τις κατηγορίες χωρίς να μπορεί να τις υποστηρίξει. Γι' αυτό και σημειώνω ότι ψεύδεται. Συνειδητά.
Και αυτό δεν επιτρέπεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει υπηρετήσει το δήμο επί πέντε έτη. Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι τα έγγραφα περιήλθαν σε γνώση μου ατύπως και διερωτήθηκα αν δικαιούμαι να τα καταθέσω. Επέλεξα να το πράξω. Τα έγγραφα αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν πρωτοκολλημένα στο δήμο»
. Συμπλήρωσε πως «τα έγγραφα που προσωπικά έλαβα από υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου Εσωτερικών και όχι από το πρωτόκολλο του δήμου, βρέθηκαν στα χέρια τρίτων. Και καλό θα ήταν να μας πουν που τα βρήκαν».

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για την φημολογία που διακινείται ότι ο Ισίδωρος Μάδης επιθυμεί να επιστρέψει χρήματα στο αεροδρόμιο για προσωπικό ή/και πολιτικό όφελος, ο Δήμαρχος Παιανίας απάντησε: «Τα αεροπλάνα δεν ψηφίζουν. Οπότε δεν προκύπτει πολιτικό όφελος. Σε ότι αφορά το προσωπικό όφελος, δυστυχώς ξεπερνά τη λογική ο ξεπεσμός ανθρώπων οι οποίοι χωρίς να έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, αφήνουν μομφή κατά της ηθικής ακεραιότητάς και ειδικά σε ανθρώπους που η λάσπη του ανεμιστήρα δεν πιάνει. Και εμένα προσωπικά δεν με πιάσανε ποτέ με καμία γίδα στην πλάτη».

Στο ερώτημα ποια είναι τα επόμενα σενάρια για τον Δήμο Παιανίας σε ότι αφορά την εξόφληση της οφειλής είπε: «Εχει πλέον ο Δήμος να κάνει με το κράτος και μάλιστα μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό είναι το σημαντικό. Το σενάριο που δεν θέλω να σκέφτομαι είναι η άσκηση πίεση στο ΥΠΕΣ για άμεση είσπραξη της οφειλής. Τα χρήματα αυτά όταν κάποιος υποστηρίζει ότι θέλει να τα επιστρέψει η Δημοτική Αρχή, πρέπει να μας πει και που υπάρχουν. Υπενθυμίζω το ταμειακό διαθέσιμο που παρέλαβα εγώ ήταν 5.200.000 ευρώ. Σε αντίθεση με το ταμειακό διαθέσιμο που παρέλαβε ο κ. Στάμου το 2014 που ήταν 8.800.000 ευρώ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πει που πήγαν αυτά τα χρήματα».

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Παιανίας αποκάλυψε έγγραφο του ΔΑΑ με ημερομηνία του 2001 το οποίο ενημερώνει για τον δημοτικό φόρο που νόμιμα μπορούν να εισπράττουν οι δήμοι. «Το ερώτημα που τίθεται είναι αν έχουν εισπραχθεί από τον Δήμο Παιανίας. Το θέμα είναι υπό διερεύνηση από τις υπηρεσίες και με μια μικρή επιφύλαξη σας λέω ότι δεν έχουν εισπραχθεί. Οι βεβαιωτικοί κατάλογοι έχουν εκδοθεί συγχέοντας τον δημοτικό φόρο με το δημοτικό τέλος».

Ο Δήμαρχος Παιανίας ερωτώμενος για το αν θα κινήσει νομικές διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών αναφέρθηκε στην πρόθεση της μείζονος αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε καταγγελία σε εισαγγελικές αρχές και σχολίασε: «Αυτό περιμένω και εγώ. Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να βρούμε ποιος έχει την ευθύνη και πόσα χρήματα έχουν χαθεί. Και αν συνιστά αυτό ή όχι κακουργηματική πράξη».

Στο ερώτημα γιατί δεν προχώρησε σε οικονομικό απολογισμό και έλεγχο όταν ανέλαβε την διοίκηση, εξήγησε ότι «τα ζητήματα αυτά τα έχω αναδείξει πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο με στοιχεία». Σημείωσε ότι προτεραιότητά του ήταν η τακτοποίηση και εξορθολογισμός των οικονομικών του δήμου. Οι πολίτες έχουν καταλάβει και αυτό έχει τη σημασία του, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις απαιτήσεις των εταιρειών που εδράζονται στον ΔΑΑ, ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ. Επεσήμανε πως χωρίς αυτές τις εισφορές ο κύκλος εργασιών του δήμου ήταν αρνητικός. «Έμπαινε μέσα» τόνισε.