Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Μήνυμα Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


02 Ιουνίου, 2022

Μήνυμα Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι πρώτοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, βούτηξαν στα βαθιά περνώντας στην μετά-λυκείου εποχή, δίνοντας ήδη το πρώτο μάθημα για φέτος. Αύριο ξεκινούν τις Πανελλαδικές και τα Γενικά μας Λύκεια αντίστοιχα. Μια δοκιμασία κοινή για πολλές γενιές μέχρι σήμερα.

Ομολογουμένως, δύσκολη και αγχώδη, που όλες/οι οι μαθήτριες και οι μαθητές που επιλέγουν να μεταβούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να ολοκληρώσουν. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος είστε ήδη νικητές. Βιώσατε επί δύο χρόνια τους περιορισμούς και τις ανατροπές που η πανδημία έφερε, στερηθήκαμε όλοι πολλά, εσείς ακόμη περισσότερα. Γι' αυτό ο σημερινός σας αγώνας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ' όσο πιστεύετε. Ο δρόμος για τις εξετάσεις δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Το ξέρατε αυτό από την αρχή άλλωστε. Κι όμως, «Η Ιθάκη σας έδωσε το ωραίο ταξίδι», αυτό είναι το κέρδος σας.

Αποκτήσατε νέες δεξιότητες, «τεστάρατε» τις αντοχές σας, αναδεικνύετε τις αρετές σας, μεγαλώνετε.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι παρά μία στάση πριν προχωρήσετε στη ζωή σας. Έτσι πρέπει να τις δείτε. Δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσον για να πάτε ακόμη πιο ψηλά, πιο μπροστά, να «φτάσετε όπου δεν μπορείτε». Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο, ή το αναγκαίο, δεν σταματά ο κόσμος εκεί. Μια εξέταση είναι, όπως εκατοντάδες που θα χρειαστεί να δώσετε στην πορεία της ζωής σας. Ακόμα και έτσι, θα αποτελέσει το εργαλείο για τον επανακαθορισμό των στόχων σας και ίσως να ανοίξει ορίζοντες που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί.

Μια δοκιμασία λίγων ωρών δεν καθορίζει τη ζωή κανενός. Από τα βάθη της καρδιάς μου Καλή επιτυχία στις εξετάσεις, καλά αποτελέσματα και πάντα ανοιχτά φτερά για να πετάξετε ακόμη ψηλότερα!