Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Ανακοίνωση – απάντηση στα ψεύδη της μείζονος αντιπολίτευσης


28 Ιουνίου, 2022

Η κατρακύλα της παράταξης του κ. Στάμου είναι χωρίς προηγούμενο. Για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και την μόνιμη απουσία από τα κοινά του Δήμου Παιανίας επενδύουν στον διχασμό και τον λαϊκισμό ευελπιστώντας πως θα πείσουν με ψεύδη τους δημότες. Τους διαφεύγει πως άπαντες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Τελευταίο κρούσμα η επιλογή τους να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα υποστηρίζοντας πως ο Δήμος Παιανίας ξεπουλά δημοτική περιουσία.

Αν δεν κατάλαβαν στην παράταξη του κ. Στάμου τι αποφάσισε η οικονομική επιτροπή τότε όφειλαν να διαβάσουν καλύτερα. Επειδή όμως κατάλαβαν και συνειδητά ψεύδονται, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

• Η δημοτική αρχή δεν ξεπουλά τίποτα, δεν παραχωρεί τίποτα. Συμμορφώνεται με τον νόμο (άρθρο 1012 επ. ΑΚ.) δίνοντας πρόσβαση σε ιδιώτη στην περιουσία του καθώς η είσοδος από το βόρειο όριο του οικοπέδου επί της οδού Σκουζέ είναι απαγορευτική λόγω κλίσης 31%, ενώ παράλληλα υπερβαίνει το όριο κλίσης 20%, όπως αυτό ορίζεται στο αρ.2 παρ. 3 της υπ’ αρ. 98728/7788/93 απόφασης (ΦΕΚ 167-Δ-02.03.1993).

Δεν πρόκειται για μίσθωση ακινήτου με τιμή ενοικίου 400 ευρώ, αλλά για αποζημίωση διόδου.

Δεν παραχωρήθηκε ολόκληρο οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων, αλλά δίοδος 155,12 τμ. συνολικά, μέσω των δύο διαδοχικών οικοπέδων ιδιοκτησίας Δήμου Παιανίας.

Η σύσταση δουλείας είναι βάρος επί του ακινήτου, στην προκειμένη περίπτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα (15 έτη) και δεν εμποδίζει την περαιτέρω εκμετάλλευση των οικοπέδων από τον Δήμο Παιανίας.

Όλα αυτά φυσικά η παράταξη του κ. Στάμου τα γνώριζε καθώς εκπρόσωπός της συμμετέχει (περιστασιακά κατ’ επιλογή του) στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οπότε και είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Είναι κατά συνέπεια πολιτική επιλογή το ψεύδος και ο λαϊκισμός. Ο κ. Στάμου κρίθηκε και απορρίφθηκε από τους δημότες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών. Δεν διδάχθηκε όμως από αυτό. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο επιχειρώντας μάταια να ζημιώσει περαιτέρω τον δήμο.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εδώ.