Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. για την αντιπυρική περίοδο


16 Απριλίου, 2022

Δήμος Παιανίας: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. για την αντιπυρική περίοδο

Την ικανοποίησή του για τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα όλων των εμπλεκομένων κατά την προηγούμενη περίοδο εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Παρόλα αυτά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη θερινή περίοδο. Ενημέρωσε πως ο Δήμος Παιανίας έχει δρομολογήσει τους προβλεπόμενους καθαρισμούς οπότε και θα είναι όλα έτοιμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμών ενώ αναφερόμενος στον οικισμό Αργιθέα σημείωσε πως απαιτείται ο καθαρισμός του δάσους, δράση στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο δήμος για αυτό και έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΣΠΑΥ.

Σύμφωνα με τον Ισίδωρο Μάδη, έχουν σταλεί ενημερωτικές επιστολές στους ιδιοκτήτες οικοπέδων θυμίζοντάς τους την υποχρέωσή τους για καθαρισμούς, εξηγώντας πως σε όσους δεν ανταποκριθούν θα καταλογιστεί το κόστος και θα αναλάβει ο δήμος.

Ευχαρίστησε τους δύο διοικητές της πυροσβεστικής για την άψογη συνεργασία αλλά και το Δασαρχείο για την συμβολή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην δυνατότητα πιστοποίησης εθελοντών – διαδικασία που είχε ανασταλεί λόγω κορωνοϊού- από την Πυροσβεστική υπηρεσία ανακοινώνοντας πως στην διαδικασία θα συμμετάσχει τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης όσο και υπηρεσιακά στελέχη.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση κατέθεσαν επιπλέον προτάσεις για την αρτιότερη προετοιμασία του Δήμου Παιανίας οι οποίες και θα υλοποιηθούν το επόμενο -άμεσο- διάστημα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:

Ισίδωρος Μάδης Δήμαρχος Παιανίας, Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης αντιδήμαρχος, Μιλτιάδης Αντωνίου εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Δημητριάδης εθελοντής ΠΠ Δήμου Παιανίας, Κορίνα Μητσάκη εκπρόσωπος Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρος Καμπούς Διοικητής ΑΤ Παιανίας, Δημήτριος Μπατάλης Διοικητής ΠΥ Κορωπίου, Βασίλειος Ζαφείρης, Διοικητής 12ου ΠΣ Παλλήνης, Ελευθέριος Πετρόπουλος εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, Ελισάβετ Μουντράκη προϊστάμενη ΤΥ Δήμου Παιανίας, Ζωή Ντίνα Δασαρχείο Πεντέλης, Ευάγγελος Τσιγκρέλης ΣΕΠΠΒΑΤΥ, Παναγιώτης Μοιρασγεντής προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Παιανίας, Ολυμπία Νικολάου εκπρόσωπος του Σώματος Οδηγισμού.