Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Προκηρύχθηκε το έργο της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά


21 Ιουνίου, 2023

Προκηρύχθηκε από τον Δήμο Παιανίας ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών σε δημοτικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών».

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών λόγω του έργου της αποχέτευσης και προβλέπεται να ασφαλτοστρωθεί συνολικά οδικό μήκος 19,00 χλμ. περίπου, επιφάνειας οδοστρώματος 134.500 τ.μ.

Αναλυτικά οι εργασίες οι οποίες προβλέπονται είναι:
- Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις θέσεις ορυγμάτων υπογείων δικτύων
- απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα)
- κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης
- κατασκευή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης
- κατασκευή ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους (όπου απαιτείται), επιμετρούμενης κατά βάρος
- κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 μ σύμφωνα με την Π.Τ.Π. Α-265
- ανύψωση ή καταβιβασμός φρεατίων (όπου απαιτείται)

Το έργο προϋπολογισμού 2.600.00 ευρώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την έναρξή του ενώ προσφορές υποβάλλονται έως τις 10 Ιουλίου 2023. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προκηρύξαμε το έργο αποκατάστασης της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά, τερματίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Αποκαθιστούμε την κανονικότητα που διαταράχθηκε από λάθος επιλογές του παρελθόντος που κληρονομήσαμε. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας θα ανακουφιστούν από μια κατάσταση που δεν συνάδει με σύγχρονο δήμο. Θα πρέπει να σημειώσω ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης δεν ήταν ούτε δεδομένη ούτε εύκολη. Απαιτήθηκε ο συντονισμός υπηρεσιών και διοίκησης ώστε το δίκαιο αίτημά μας να εισακουστεί εν τέλει από τον πρώην υπουργό κ. Πέτσα, μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών προς κάθε κατεύθυνση. Και τα καταφέραμε» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Δήμος Παιανίας: Προκηρύχθηκε το έργο της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά

Δήμος Παιανίας: Προκηρύχθηκε το έργο της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά

Δήμος Παιανίας: Προκηρύχθηκε το έργο της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά