Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δήμος Παιανίας: Αποκαταστάθηκε το αγροτικό δίκτυο του κάμπου


22 Αυγούστου, 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου του κάμπου της Παιανίας, που εξυπηρετεί εκατοντάδες ιδιοκτησίες συνδημοτών μας.

Το έργο της αποκατάστασης των αγροτικών χωματόδρομών ενόψει του φετινού τρυγητού, καθώς επίσης και της ελαιοκομιδής και των λοιπών αγροτικών εργασιών, πραγματοποιείται για 3η χρονιά, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών του παλαιωμένου δικτύου του κάμπου της Παιανίας, λειτουργώντας ως μοχλός υποστήριξης όλων των προσπαθειών διαφύλαξης ανάπτυξης και βελτίωσης του κάμπου και των τοπικών καλλιεργητών - παραγωγών.

Οι εργασίες αφορούσαν διανοίξεις οδών με γκρέιντερ, επιχωματώσεις και αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο από την οδό Σπάτων - Κορωπίου έως το Αεροδρόμιο. Επίσης, τα συνεργεία προέβησαν και σε καθαρισμό των ασφαλτοστρωμένων οδών της ίδιας περιοχής από φερτά χώματα που είχαν μειώσει το πλάτος των οδών.

Το σύνολο των παρεμβάσεων επιτήρησε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παιανίας Μαριάννα Γιαννάκου.

«Ο κάμπος είναι συστατικό στοιχείο της ιστορίας και της κοινωνικής μας ζωής. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να θέσουμε πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά τον Αττικό κάμπο και δη το μέρος που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Παιανίας στο προσκήνιο. Οι αποκαταστάσεις μεγάλου μέρους του αγροτικού δικτύου, το οποίο για περισσότερο από μια δεκαετία δεν είχε συντηρηθεί, είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας τόσο για την ανάπτυξη των αγροτικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, όσο και για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ιδιαίτερα ενόψει του φετινού τρύγου και της ελαιοσυγκομιδής, οι δρόμοι που κάμπου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, διευκολύνοντας το έργο χιλιάδων συνδημοτών μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Δήμος Παιανίας: Αποκαταστάθηκε το αγροτικό δίκτυο του κάμπου

Δήμος Παιανίας: Αποκαταστάθηκε το αγροτικό δίκτυο του κάμπου

Δήμος Παιανίας: Αποκαταστάθηκε το αγροτικό δίκτυο του κάμπου