Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δήμος Παιανίας: Υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση για την ηλεκτροκίνηση


13 Φεβρουαρίου, 2023

Δήμος Παιανίας: Υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση για την ηλεκτροκίνηση

Στην τελική ευθεία πέρασε η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Παιανίας μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με το Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η δημοτική συγκοινωνία είναι μια προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη η οποία γίνεται πραγματικότητα μέσω του έργου «Δράσεις ηλεκτροκίνησης» ύψους 2.219.285,80 € που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ήδη είναι έτοιμη και η απαραίτητη συγκοινωνιακή μελέτη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα επιτρέψει τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία να βγουν στους δρόμους χωρίς καθυστέρηση, εξυπηρετώντας τους δημότες και συνδέοντας τις δύο κοινότητες του Δήμου Παιανίας αλλά και τον δήμο με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Επιπλέον μέσω του έργου οι υπηρεσίες του δήμου εξοπλίζονται με μια σειρά από απαραίτητα ηλεκτρικά οχήματα για την κάλυψη πάγιων αναγκών. Αναλυτικά, ο Δήμος Παιανίας θα προμηθευτεί:

- 1 Ηλεκτρικό Σάρωθρο
- 4 Ηλεκτρικά λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας τύπου mini
- 2 Ηλεκτρικά επιβατηγά ΙΧ οχήματα
- 1 Ηλεκτρικό επιβατηγό ΙΧ τύπου SUV
- 1 Ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με κλειστή κιβωτάμαξα τύπου Van (κλούβα)
- 1 Ηλεκτρικό επιβατηγό minibus τύπου Van 8+1 επιβατών
- 10 σταθμούς φόρτισης, έκαστος 22kW.

Επίσης, περιλαμβάνονται Υποέργο 2 ύψους 37.200,00 € με τίτλο «Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ στο Δήμο Παιανίας» και Υποέργο 3 ύψους 6.200,00 € με τίτλο «Δαπάνη σύνταξης αίτησης φακέλου χρηματοδότησης».