Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Στην τελική ευθεία δύο νέα έργα


25 Μαΐου, 2022

Δήμος Παιανίας: Στην τελική ευθεία δύο νέα έργα

Ενας νέος κοινόχρηστος χώρος θα είναι σύντομα στην διάθεση των κατοίκων στο Μιχούλι των Γλυκών Νερών μετά την ανάρτηση του διαγωνισμού για την ανάπλαση του ΟΤ 531. Παράλληλα δρομολογούνται και τα έργα στο κοιμητήριο της ΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή πιστή στις προσωπικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για περισσότερους κοινόχρηστους χώρους προχωρά στην δημιουργία πολυχώρου σε έκταση 2.398,40 τ.μ, και προϋπολογισμού 565.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται στην οδό Σολωμού και στην οποία θα δημιουργηθεί παιδική χαρά συνολικού εμβαδού 340 τ.μ., χώρος πλατείας και χώρος εκγύμνασης με την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων. Το υπόλοιπο τμήμα θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου, με πλήθος νέων δέντρων και θάμνων, ενώ θα δημιουργηθούν πέντε διάδρομοι περιπάτου από κυβόλιθους που θα καταλήγουν στην πλατεία μπροστά από την είσοδο της παιδικής χαράς.

Η παιδική χαρά θα περιβάλλεται από ξύλινη περίφραξη που θα παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια, ενώ το ύψος της θα είναι τέτοιο ώστε να μην την απομονώνει οπτικά από τον περιβάλλοντα χώρο.

Περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Για την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων στο Ο.Τ. 531 θα αποπερατωθεί και η οδός Σολωμού μεταξύ των οδών Θεσσαλίας και Καρδίτσης.

Το Κοιμητήριο

Παράλληλα μετά από εντατικές προσπάθειες του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Σαμωνά – Ξύκη ξεπεράστηκαν τα πολυετή προβλήματα και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις εργασίες ανάπλασης στο χώρο του Κοιμητηρίου Γλυκών Νερών, κυρίως στον ελεύθερο χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού, προϋπολογισμού 235.5000 ευρώ. Oι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός χώρου πρασίνου στο κέντρο του ελεύθερου χώρου του Κοιμητηρίου, εμβαδού 500 τ.μ., δρόμους με κυβολιθόστρωση περιμετρικά αυτού, παρτέρια με φύτευση και θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Στο χώρο πρασίνου θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, θα φυτευτούν δέντρα και θάμνοι καθώς επίσης και εποχιακά άνθη.

Συγκεκριμένα θα γίνει συμπλήρωση της τσιμεντόστρωσης σε χωμάτινους διαδρόμους και τσιμεντόστρωση του περιμετρικού δρόμου ανατολικά του κοιμητηρίου όπου θα τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στο όριο του πρανούς. Στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού, ο χώρος θα διαστρωθεί με σταμπωτό δάπεδο και περιμετρικά του θα δημιουργηθεί παρτέρι πλάτους 1,5μ. Για την προστασία του χώρου από τα όμβρια ύδατα θα τοποθετηθούν κατάλληλες σχάρες και αγωγοί που θα τα απομακρύνουν. Τέλος σε όλα τα παρτέρια θα εγκατασταθεί αυτόματο ποτιστικό σύστημα.

«Ο Δήμος Παιανίας προχωρά στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είχαμε δεσμευτεί εξαρχής για την κεντρική στόχευση της διοίκησης να ανατρέψει το απαράδεκτο γεγονός, ένας δήμος στους πρόποδες του Υμηττού να μη διαθέτει κοινόχρηστους χώρους. Με πείσμα και μεθοδικότητα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα, δημιουργώντας έναν δήμο φιλικό προς τον δημότη και τους επισκέπτες του», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.