Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Καθόλα νόμιμο μετά από 44 χρόνια το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών


24 Μαρτίου, 2022

Δήμος Παιανίας: Καθόλα νόμιμο μετά από 44 χρόνια το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

Μετά από 44 ολόκληρα χρόνια το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών περνά σε φάση νομιμότητας.

Η έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων οδήγησε στην επικύρωση της άδειας λειτουργίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας και την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Η απουσία ΑΕΠΟ σε ισχύ για τη λειτουργία του κοιμητηρίου, συνιστούσε παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Επρόκειτο για εκκρεμότητα από το 2014 λόγω της οποίας η λειτουργία του κοιμητηρίου ήταν επί της ουσίας παράνομη ενώ δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν καν έργα συντήρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2020 έως και τον Νοέμβριο του 2021 απαιτήθηκαν έντεκα διαφορετικά έγγραφα δημόσιων φορέων για την επίλυση του προβλήματος, διαδικασία που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2012.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της μελέτης βελτίωσής του με ήδη εξασφαλισμένους πόρους ύψους 265.000 ευρώ ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτιρίων που βρίσκονται εντός του κοιμητηρίου.

«Μέσα σε περίπου ένα χρόνο καταφέραμε, με την επιμονή και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Σαμωνά – Ξύκη, να υλοποιήσουμε όσα ήταν σε εκκρεμότητα την τελευταία δεκαετία. Αμεσα δρομολογούμε πλέον την δημοπράτηση της μελέτης για την βελτίωση του κοιμητηρίου έχοντας ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αδειοδότηση και του κοιμητηρίου της ΔΕ Παιανίας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

«Το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών πλέον αποκτά υπόσταση και είναι μεγάλη η χαρά μου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας υπερπροσπάθειας σε συνεργασία αφενός με τον Δήμαρχο κ. Μάδη και αφετέρου με τις υπηρεσίες του δήμου μας επιτυγχάνοντας κάτι που μέχρι πριν δύο χρόνια φάνταζε ουτοπικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς που αντιλήφθηκαν το επείγον του προβλήματος και επίσπευσαν τις διαδικασίες. Πλέον συνεχίζουμε με το Κοιμητήριο της Παιανίας» είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης.

Δήμος Παιανίας: Καθόλα νόμιμο μετά από 44 χρόνια το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

Δήμος Παιανίας: Καθόλα νόμιμο μετά από 44 χρόνια το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών