Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στο Δήμο Παιανίας


20 Οκτωβρίου, 2022

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στο Δήμο Παιανίας

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Παιανίας ξεκινάει τον Οκτώβριο στον Δήμο Παιανίας – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Λ. Ανδρίκου και Νικ. Στάμου) τα δια ζώσης σεμινάρια, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες δημότες ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι δια ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης την 24/10/2022 και ώρα 17:00-19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας (Λ. Ανδρίκου και Νικ. Στάμου, Παιανία, 19 002).

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:
· Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
· Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
· Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
· Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
· Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
· Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
· Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
· Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας!
Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προσφέρουμε στους ενήλικες κατοίκους της Παιανίας τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στις ψηφιακές δεξιότητες άνευ κόστους, αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις στον τομέα του διαδικτύου. Στόχος μας είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μας».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής βρίσκεται συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση (παράδοση κατά την πρώτη συνάντηση στην αίθουσα Δ.Σ.) είτε συμπληρώνεται από τον/την ενδιαφερόμενο/η δια ζώσης από την χειρίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος, Κοινοτική Σύμβουλο Παιανίας, κα. Μαργέτη Ελένη (τηλ.: 697 9760 270) ή στο e-mail: elenhmarg@gmail.com

Δείτε την Αίτηση σε μορφή Word εδώ.