Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Η οφειλή στον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος και η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών


11 Ιουλίου, 2022

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιβεβαίωσε πως:

- Ο Δήμος Παιανίας οφείλει 8.853.135,20 ευρώ
- Το χρέος του Δήμου Παιανίας είναι προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε αποκαλύψει ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης
- Με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών (Α.Π. 70090 ΕΞ 2019/24-6-2019) καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ την οφειλή του Δήμου Παιανίας

Η τελευταία εξέλιξη αποδεικνύει πως

- όσοι υποστήριζαν ότι «Ο Δήμος Παιανίας δεν χρωστά χρήματα στον Αερολιμένα διότι κανένα δικαστήριο της χώρας δεν δικαίωσε, ούτε πρόκειται να δικαιώσει αυτό το παράλογο αίτημα. ΠΟΤΕ το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε χρήματα από τον Δήμο μας» ελεγαν συνειδητά ψέματα στους δημότες.
- Είναι οι ίδιοι που με τη στάση τους δεν επέτρεψαν να γίνει ρύθμιση του χρέους -με διαγραφή 3.500.000 ευρώ- σε πολλές δόσεις. Ρύθμιση που θα επέτρεπε την ομαλή λειτουργία του Δήμου Παιανίας.
- Είναι οι ίδιοι που έχουν προκαλέσει συνολική ζημία ύψους 7.000.000 ευρώ στον Δήμο Παιανίας, αποκρύπτοντας κρίσιμη αλληλογραφία.
- Είναι οι ίδιοι που σήμερα άθελά τους ομολογούν πως ο ΔΑΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΟ τα χρήματα για αυτό και αποζημιώθηκε από τον βασικό του μέτοχο -το Υπουργείο Οικονομικών- ο οποίος πλέον διεκδικεί τα χρήματα.

Όπως αποδεικνύεται από επίσημη αλληλογραφία που επικαλείται και η απόφαση:

- Ο ΔΑΑ έχει εξοφληθεί ήδη από το 2017, γεγονός που είτε απέκρυψε είτε αγνοούσε η τότε δημοτική αρχή Στάμου
Το χρέος είναι απαιτητό από το Υπουργείο Οικονομικών όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του με το Υπουργείο Εσωτερικών:
«εντέλλονται τα όργανα τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να προβούν, μεταξύ άλλων, στην είσπραξη των ένδικων απαιτήσεων που συμψηφίστηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Ηδη από το 2019 οπότε και ανέλαβε, η δημοτική αρχή Μάδη:

- Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία
- Ανακάλυψε «χαμένη» αλληλογραφία που επιβεβαίωνε ότι οι παλινωδίες της προηγούμενης διοίκησης προκαλούσαν επιπλέον ζημία στον Δήμο Παιανίας
- Υπερασπίστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον δήμο αποτρέποντας την επιπλέον οικονομική του επιβάρυνση.

Από την αλληλογραφία προκύπτει πως ο κ. Στάμου ουδέποτε ενημέρωσε (ενώ γνώριζε τουλάχιστον από τις 6 Ιουλίου 2017) τους Δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κρίσιμες εξελίξεις, ενώ από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπονόμευσε τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος με διαγραφή χρέους περίπου 3.500.000 ευρώ και πολλές δόσεις, εξασφαλίζοντας και την εξυγίανση του Δήμου Παιανίας και την οικονομική του επιβίωση. Υποστήριζε δε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως «δεν χρωστάμε», μολονότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη:

- Το υπουργείο Οικονομικών δύναται να εισπράξει το χρέος οποιαδήποτε στιγμή
- Η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης συνεχίζει με σχέδιο την προσπάθεια για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Δήμου Παιανίας
- Ενημερώνουμε με ευθύτητα τους δημότες οι οποίοι εν τέλει να κληθούν να σηκώσουν το βάρος της οποιασδήποτε εξέλιξης.