Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Οι βανδαλισμοί κοστίζουν στον Δήμο Παιανίας δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο


11 Ιανουαρίου, 2022

Οι βανδαλισμοί κοστίζουν στον Δήμο Παιανίας δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο

Στην οικονομική αιμορραγία που υπόκειται ο Δήμος Παιανίας λόγω των βανδαλισμών αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» στο planetwebradio.gr.

Ο αντιδήμαρχος Παιανίας εξήγησε πως στον Δήμο Παιανίας είναι συχνό φαινόμενο ο βανδαλισμός δημοτικών χώρων και κάλεσε τους κατοίκους να συμβάλλουν ώστε να περιοριστεί προς όφελος όλων.

«Και πέρσι τα Χριστούγεννα αλλά και φέτος παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Έκοβαν τα καλώδια στους στολισμούς των κοινόχρηστων χώρων και τα άφηναν εκτεθειμένα» είπε ενώ συμπλήρωσε πως «κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε προβλήματα καταστροφών σε δημοτικούς χώρους όπως οι παιδικές χαρές στερώντας τους χώρους αυτούς από τις γειτονιές και τα παιδιά. Μέχρι και τα κοιμητήρια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των βανδάλων. Στους Αγίους Θεοδώρους κατέστρεψαν έως και τα κουφώματα που μόλις είχαν αντικατασταθεί».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η δημοτική αρχή είναι «σε άμεση συνεργασία με την ΕΛΑΣ ενώ λαμβάνουμε και επιπλέον μέτρα όπως η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συναγερμών».

«Με την ευκαιρία που μου δίνετε να καλέσω όλους τους κατοίκους της Παιανίας και των Γλυκών Νερών να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρουν κάθε τι που υποπίπτει στην αντίληψή τους» συνέχισε ο Γιάννης Σαμωνάς - Ξύκης για να τονίσει ότι «αυτές οι φθορές, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, αποκαθίστανται από δημοτικό χρήμα, που θα μπορούσε να διατεθεί σε άλλους σκοπούς».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.