Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σεμιναρίων


21 Ιουνίου, 2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σεμιναρίων

H Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια των επιτυχημένων webinars σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Δήμο Παιανίας, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19, σας προσκαλεί σε δια ζώσης συναντήσεις σεμιναρίων. Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλους τους Δημότες σας ΔΩΡΕΑΝ και αφορά τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι δια ζώσης συναντήσεις προγραμματίζονται για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2022. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα, 24 και 25 Ιουνίου 2022, διεξάγεται το 1ο online Συνέδριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις (μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες https://fb.me/e/1Avxtjqmy).

Από την Περιφέρεια Αττικής, οι συνεργάτες της δράσης θα επιληφθούν και θα υλοποιήσουν τα σεμινάρια με βάση το επίπεδο και την επιλογή θεματικής ενότητας.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν τα σεμινάρια της δράσης είναι οι εξής:

1. Βασικές Δεξιότητες για την χρήση του Διαδικτύου
2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

• Η παρακολούθησή των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των Δημοτών σε θέματα διαδικτύου.
• Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο και τέλος να ενδυναμώσουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία.».

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε, αυτή τη φορά μέσω δια ζώσης σεμιναρίων, να στηρίζουμε τους δημότες μας και να τους παρέχουμε τις απαραίτητες γνώσεις – και δεξιότητες- για να διαχειρίζονται χωρίς εμπόδια τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα».