Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στο 2ο Φόρουμ του ΣΠΑΥ


25 Ιανουαρίου, 2023

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στο 2ο Φόρουμ του ΣΠΑΥ

Στο τραπέζι διαλόγου με θέμα «Η ∆ύναµη της Συνεργασίας των Φορέων στην Πρόληψη των ∆ασικών Πυρκαγιών» στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ του ΣΠΑΥ προήδρευσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Σκεφθείτε πόσοι φορείς εμπλέκονται για την προστασία των δασών μας. Πόσοι έμμεσα ή άμεσα συμμετέχουν. Και φανταστείτε ένας από αυτούς, έστω ο μικρότερος, να μην ανταποκριθεί ή να προκαλέσει κωλύματα. Αντιλαμβάνεστε τις καταστροφικές συνέπειες. Η συνεργασία ως εκ τούτου ανάγεται στο νούμερο ένα ζήτημα για να μην ξαναζήσουμε εφιαλτικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος μας» σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Ισίδωρος Μάδης εστιάζοντας στη σημασία της πρόληψης καθώς «αν η συνεργασία είναι επιτυχής ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να απαιτηθεί η αντιμετώπιση ενός περιστατικού, μια δασικής πυρκαγιάς. Και ξέρετε, στην Αττική, και ειδικότερα στον Υμηττό δεν έχουμε την πολυτέλεια για την πιο μικρή απώλεια. Για αυτό όλοι οι δήμοι που βρισκόμαστε γύρω από αυτόν και υπό τον ΣΠΑΥ, έχουμε επενδύσει στην αγαστή συνεργασία αφήνοντας στην άκρη εκείνα που ίσως μας χωρίζουν».

Ο Δήμαρχος Παιανίας εξήγησε πως δεν αρκούν μόνο οι δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για το βέλτιστο αποτέλεσμα αλλά «απαιτείται η συνδρομή του Δασαρχείου για να γίνουν παρεμβάσεις εντός των δασικών περιοχών, απαιτείται η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τις πιστοποιήσεις, απαιτείται η διαθεσιμότητα των εθελοντών και η συνεργασία μεταξύ των ομάδων Πολιτικής Προστασίας τουλάχιστον των γειτονικών δήμων».

«Αν το δασαρχείο δημιουργεί εμπόδια τότε ο δήμος θα είναι ανέτοιμος. Αν η πυροσβεστική δεν ανταποκριθεί τότε δεν θα έχουμε «ετοιμοπόλεμους» εθελοντές, αν οι εθελοντές δεν τηρήσουν τη δέσμευσή τους δεν θα υπάρχει ομάδα και πάει λέγοντας» συμπλήρωσε και κάλεσε τους συναρμόδιους φορείς να παρέμβουν ώστε «να εξασφαλιστεί εκείνο το πλαίσιο που θα επιτρέψει ο μηχανισμός να λειτουργεί αποτελεσματικά».

Στο τραπέζι συμμετείχαν οι:
1. Φοίβος Θεοδώρου (Σύµβουλος Υπουργού Κλιµατικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας)
2. Κωνσταντίνος Αραβώσης (Γενικός Γραµµατέας ∆ασών)
3. Ευάγγελος Γκουντούφας (Αν. Προϊστάµενος Γεν. ∆ιεύθυνσης ∆ασών & Φυσικού Περιβάλλοντος)
4. Χρυσή Κύρκου (Αν. Προϊσταµένη-∆ασάρχης Πεντέλης)
5. Λάζαρος Κυρίζογλου (∆ήµαρχος Αµπελοκήπων - Μενεµένης)
6. Βίκυ ∆ηµητρίου (∆ασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΣΠΑΥ)
7. Στέλιος Φούρναρης [Επικεφαλής Εθελοντικής Οµάδας ∆ασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού (∆ΑΠΑΧΟ)]
8. Θανάσης Μπαλάφας (Ταξίαρχος Πυροσβεστικού Σώµατος)

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στο 2ο Φόρουμ του ΣΠΑΥ

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στο 2ο Φόρουμ του ΣΠΑΥ

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στο 2ο Φόρουμ του ΣΠΑΥ