Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δήμος Παιανίας: Καθημερινός αγώνας για την προστασία και των αδέσποτων ζώων


04 Οκτωβρίου, 2022

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα, για τον Δήμο Παιανίας όμως το ενδιαφέρον για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι καθημερινό.

Ο Δήμος Παιανίας έχει επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων ενώ ιδιαίτερο βάρος ρίχνει και στον περιορισμό του πληθυσμού των γατών με πρόγραμμα στειρώσεων.

Μόνο κατά το τελευταίο έτος έχει διατεθεί ποσό περίπου 170.000 ευρώ για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Από αυτό, ποσό περίπου 70.000 ευρώ διατέθηκε για εμβολιασμούς και στειρώσεις εξασφαλίζοντας τόσο την υγεία του πληθυσμού των αδέσποτων όσο και του περιορισμού τους.

Συνολικά μόνο το τελευταίο έτος πραγματοποιήθηκαν 166 στειρώσεις.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 237 ηλεκτρονικές σημάνσεις και 81 υιοθεσίες και αναδοχές απομακρύνοντας έτσι από τους δρόμους τα ζώα αυτά.

Πολύτιμος συμπαραστάτης του Δήμου Παιανίας είναι οι εθελοντές χάρη στη βοήθεια των οποίων σιτίζονται καθημερινά τα αδέσποτα. Μόνο από τον Μάιο έως σήμερα έχουν καταναλωθεί 5.520 κιλά ζωοτροφών.

Αυτά κόντρα στους κακοθελητές οι οποίοι με ευκολία καταστρέφουν τις ταΐστρες και ποτίστρες που τοποθετεί ο Δήμος Παιανίας.

Η συνεισφορά των εθελοντών δεν περιορίζεται στη σίτιση αλλά επεκτείνεται και στην περισυλλογή, μεταφορά κ.λ.π. περιστατικών ζώων που χρειάζονται άμεσα κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, επαναλήφθηκε η αποστολή φυλλαδίου σε όλους τους δημότες και κατοίκους με το οποίο έγινε ενημέρωση για το θέμα της φιλοζωίας και της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει, ο Δήμος Παιανίας τηρεί τις 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων: από την πείνα και τη δίψα, από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, από φόβο και αγωνία, καθώς και ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με έναν στόχο: ούτε ένα αδέσποτο, ούτε ένα ζώο στο δρόμο.

Βοηθήστε και εσείς υιοθετώντας τα δύο αδεσποτάκια μας που βρίσκονται στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Περιμένουν να αποκτήσουν το παντοτινό τους σπίτι.

Δήμος Παιανίας: Καθημερινός αγώνας για την προστασία και των αδέσποτων ζώων

Δήμος Παιανίας: Καθημερινός αγώνας για την προστασία και των αδέσποτων ζώων