Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Στην Πολιτική Προστασία ο Ισίδωρος Μάδης – Drone εποπτεύει τον δήμο


21 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του drone που έχει πλέον στη διάθεσή του ο δήμος για την εποπτεία του χώρου ευθύνης του. Επιπλέον είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει σε πτήση.

«Όποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τις απαγορεύσεις που ισχύουν, να γνωρίζει ότι θα καταγραφεί και θα έχει επιπτώσεις. Ο καθένας θα πρέπει να καταλάβει τι διακυβεύεται και να διαφυλάξει την ιδιωτική, δημοτική και δημόσια περιουσία» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν την υπευθυνότητα που απαιτείται από τις συνθήκες.

Το drone πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις καθημερινά με μικρά διαλλείματα για αλλαγή μπαταρίας ενώ ήδη έχει καταγράψει περιπτώσεις αυθαιρεσίας που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Καλύπτει όλη την περιοχή ευθύνης του Δήμου Παιανίας και σε συνδυασμό με την κάμερα που θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα από τον ΣΠΑΥ θωρακίζει απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς. To drone λειτουργεί και προληπτικά καθώς μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως παρατυπίες προτού καν προκύψει κάποιο επικίνδυνο συμβάν.

Με αφορμή την προειδοποίηση κατηγορίας 5 για σήμερα στην Αττική, ο Ισίδωρος Μάδης σε ανάρτησή του σημειώνει πως «το θερινό ηλιοστάσιο και η έναρξη του καλοκαιριού έχουν σημάνει συναγερμό στην περιοχή μας η οποία απειλείται από ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 5 λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών. Είναι στο χέρι όλων μας να προστατέψουμε τον τόπο μας, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα κινδυνέψει.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αν δεν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Είναι πολύ σημαντικό:

- Να αποφύγετε την εκτέλεση επικίνδυνων εργασιών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Θυμίζεται πως το κάψιμο ξερών χόρτων απαγορεύεται όπως και η χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες.
- Οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση όμως χρειάζονται και τη δική σου βοήθεια. Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η σημερινή μέρα είναι η ΠΡΩΤΗ πιο δύσκολη αυτού του καλοκαιριού. Να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Είναι όμως στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Προσέχουμε, ενημερώνουμε, προστατεύουμε».