Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών


29 Απριλίου, 2024

Δήμος Παιανίας: Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών

«Η διαδρομή σας μέχρι το σημείο αυτό, μέχρι την επιτυχία, στρωμένη με δυσκολίες, εμπόδια, άγχη. Και όμως εσείς τα καταφέρατε. Αποδείξατε ότι μπορείτε, κάνατε υπερήφανους τους αγαπημένους σας, τις οικογένειες σας και αν μας επιτρέπετε, χαιρόμαστε και εμείς με τη χαρά σας» είπε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης κατά την τελετή βράβευσης των επιτυχουσών μαθητριών και επιτυχόντων μαθητών σχολικού έτους 2022-2023 συγχαίροντας τους για την προσωπική τους επιτυχία.

Δήμος Παιανίας: Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών

«Έχετε λάβει το εισιτήριο για την μετέπειτα ζωή σας, όχι εκείνη που ίσως κάποτε ονειρευθήκατε ή που άλλοι ονειρεύθηκαν για εσάς, αλλά εκείνη που θα προκύψει ολοκληρώνοντας ένα πολύ σημαντικό ταξίδι γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες.

Μην εκπλαγείτε αν στο τέρμα του ανακαλύψετε μια νέα αφετηρία που θα σας οδηγήσει εν τέλει σε νέα μονοπάτια σε νέους άγνωστους προς ώρας προορισμούς» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Παιανίας απευθυνόμενος στους δεκάδες νέους φοιτητές που κατέκλυσαν την αίθουσα συνοδευόμενοι από προσφιλή τους πρόσωπα.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη ενώ κάθε μαθήτρια και μαθητής καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε επαίνους στους αριστούχους και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη η οποία σε έναν σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο δικό της ταξίδι στη γνώση εξηγώντας πως κάθε της βήμα την οδηγούσε σε έναν διαφορετικό προορισμό. «Μην αποκλείσετε κανένα ενδεχόμενο, μην δημιουργήσετε στεγανά. Απολαύστε το ταξίδι στη γνώση, διευρύνετε τους ορίζοντές σας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Παραφράζοντας τον μεγάλο Αλεξανδρινό Καβάφη: ‘’Κι αν πτωχική τη βρείτε, η Ιθάκη δεν σας γέλασε, έτσι σοφοί που γίνεστε με τόση πείρα ήδη καταλαβαίνετε οι Ιθάκες τι σημαίνουν’’. Οι πανελλαδικές αποτελούν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο, την πρώτη σοβαρή δοκιμασία της ενήλικης ζωής, την οποία ξεπεράσατε με επιτυχία. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τη δύναμη και την υπομονή σας, είτε το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό είτε όχι, πήρατε ένα πολύτιμο μάθημα. Βγήκατε δυνατότεροι και σοφότεροι και είστε έτοιμοι να κυνηγήσετε να όνειρα σας. Αυτός είναι και ο σκοπός: μέσα σε όλες τις δυσκολίες να μην το βάζετε ποτέ κάτω. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την επιτυχία σας!»

Στους οχτώ πρώτους αριστούχους ο ΔΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» απένειμε επιταγές συνολικού ύψους 6.000 ευρώ με την Ευδοκία Αναματερού, ειδικό Ποιότητας Αέρα, Κλιματικής Αλλαγής και Κοινωνικής Δέσμευσης ανακοίνωσε πως από το τρέχων σχολικό έτος ο αριθμός των αριστούχων που θα λαμβάνουν οικονομική επιβράβευση αυξάνεται στους δέκα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν βράβευση της πρώην αντιδημάρχου Παιδείας Κλειώς Ανδρέου για τη διαχρονική προσφορά της και τη συμβολή της στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το κουιντέτο χάλκινων πνευστών «Πίνδαρος» επισφραγίζοντας τον εορταστικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.