Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Πράσινο φως για το Ειδικό Σχολείο


21 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παιανίας: Πράσινο φως για το Ειδικό Σχολείο

Άνοιξε ο δρόμος για την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου στον Δήμο Παιανίας μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή προετοίμασαν έναν άρτιο φάκελο που εξασφάλισε τη θετική θέση του ΣΥΠΟΘΑ ικανοποιώντας έτσι το υπερτοπικό αίτημα για τη μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κορωπίου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών.

Στις 7 Ιουλίου 2020 εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κορωπίου, παρουσία και του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το δίκαιο αίτημά τους, συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΚΤΥΠ Α.Ε. με σκοπό την πρόκληση αιτήματος για την ανέγερση νέου ειδικού σχολείου προς εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών εκπαίδευσης.

Ο Ισίδωρος Μάδης εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει διαδικασία παραχώρησης οικοπέδου προς ανέγερση νέου ειδικού σχολείου και ο Δήμος Παιανίας απέστειλε τα στοιχεία του ακινήτου στην ΚΤΥΠ ΑΕ για οικόπεδο συνολικού εμβαδού 4.254 τ.μ. στην περιοχή Μιχούλι το οποίο καλύπτει τις ανάγκες αλλά και τις προϋποθέσεις.

Με την 44/2021 πλειοψηφική του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην παραχώρηση του ακινήτου έτσι ώστε να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες από την ΚΤΥΠ.

Η εμπλοκή του ΣΥΠΟΘΑ προέκυψε όταν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης στο εν λόγω ακίνητο ώστε να δομηθεί κτίριο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου καθώς η πολεοδομική μελέτη του Δήμου Παιανίας το 2013 είχε πρόβλεψη μόνο για αμιγή κατοικία και πολεοδομικό κέντρο.

«Από την πρώτη στιγμή που μου ετέθη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο και την επιβεβλημένη μεταστέγαση του σε νέο σύγχρονο χώρο, με τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του δήμου αναζητήσαμε χώρο κατάλληλο που μπορούσε να αξιοποιηθεί. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2020. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Δήμος Παιανίας σήκωσε το γραφειοκρατικό βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα. Πλέον η σκυτάλη περνά στο κράτος εν γένει και φυσικά την ΚΤΥΠ ΑΕ. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και συνολικά οι υπηρεσίες του δήμου παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να παρέμβουμε οποτεδήποτε χρειαστεί» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος σημείωσε: «Μετά από πολλές ταλαιπωρίες και απέναντι στην τεράστια γραφειοκρατία καταφέραμε να απεμπλέξουμε την υπόθεση των όρων δόμησης για την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στον Δήμο Παιανίας. Από το 2021 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη ξεκίνησε ο αγώνας για την ανέγερση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και αξιοπρεπούς ειδικού σχολείου. Η επίλυση των εκκρεμοτήτων στο ΣΥΠΟΘΑ μας γεμίζει αισιοδοξία για την ταχύτατη επίσπευση της μελέτης και της ανέγερσης του σχολείου, ενός οράματος που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Από μέρους μου, ευχαριστώ από καρδιάς τους γονείς και κηδεμόνες του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Κορωπίου, τη Διεύθυνση του Σχολείου για τον καθημερινό αγώνα τους και φυσικά τον Δήμαρχο Παιανίας για την εμπιστοσύνη του από την πρώτη στιγμή να μου αναθέσει τον χειρισμό της υπόθεσης. Η δουλειά δεν σταματά, έχουμε ακόμα δρόμο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε».