Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: 3ο «Koutouki Trail Run» στις 26 Μαΐου


20 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παιανίας: 3ο «Koutouki Trail Run» στις 26 Μαΐου

Στην διοργάνωση του 3ου «Koutouki Trail Run» προχωρά ο Δήμος Παιανίας, του χωμάτινου αγώνα δρόμου που έγινε θεσμός λόγω της αγάπης του κόσμου και της μεγάλης συμμετοχής αθλητών όλων των κατηγοριών.

Σε ένα μαγευτικό τοπίο, στον Υμηττό και στο Σπήλαιο Κουτούκι, συναντώνται κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να απολαύσουν τη φύση βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το «Koutouki Trail Run» περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές διαδρομές: 10 χλμ και 1 χλμ που απευθύνεται σε παιδιά, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Σκοπός και βασική επιδίωξη του αγώνα είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης, μέσα από την υιοθέτηση φιλικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον, προάγοντας έτσι την προστασία του.

«Ξεκινήσαμε το 2022 με το 1ο Koutouki Trail Run, αρκετά δειλά, μιας και δεν γνωρίζαμε τι ανταπόκριση θα έχει. Από τις πρώτες μέρες όμως η ιδέα αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και η μεγάλη συμμετοχή αθλητών έδειξε ότι ο αγώνας ήρθε για να μείνει και υποχρέωσή μας ήταν κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Το μοναδικό φυσικό τοπίο σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα μας τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος με εύκολη πρόσβαση για όσους επιθυμούν να φτάσουν στο Σπήλαιο Κουτούκι. Στις 26 Μαΐου περιμένουμε όχι μόνο τους αθλητές αλλά και όσους επιθυμούν ένα διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό μέσα στη φύση» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μιχαλόπουλος σημείωσε: «παραλάβαμε μια εξαιρετική διοργάνωση από τον πρώην ΠΑΟΔΗΠ που χρέος μας είναι να την εξελίξουμε περαιτέρω, να πείσουμε ακόμα περισσότερους αθλητές να συμμετάσχουν αλλά και απλούς πολίτες οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Για αυτό και φροντίζουμε να καλύπτουμε συνολικά το κόστος της διοργάνωσης ώστε το Koutouki Trail Run να είναι δωρεάν για όλους».

Ο αγώνας δρόμου των 10 χλμ. θα ξεκινήσει στις 09:30 ενώ στις 09:35 ο αγώνας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Ώρα προσέλευσης, έως και μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

Η διαδρομή θα επιτηρείται από εθελοντές και κατά μήκος της θα υπάρχουν σημεία πρώτων βοηθειών και παροχής νερού. Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν διαδρομή η οποία είναι μικρής έως μέτριας δυσκολίας, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό τοπίο με απεριόριστη θέα στην Αττική γη, πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα.

Στον αγώνα των 10.000μ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είναι γεννημένοι το έτος 2008 και προγενέστερα, ενώ στον αγώνα των 1000μ. οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Η συμμετοχή στο «Koutouki Trail Run» είναι δωρεάν. Για εγγραφές πατήστε εδώ: https://event.athletopia.com/koutouki-trail-run-2024?step=1

Για κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε: E–mail: politismos-athlitismos@peania.gov.gr
Τηλέφωνο: 213 201 6028