Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες


02 Νοεμβρίου, 2023

Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες

Στην πορεία των έργων στον Δήμο Παιανίας αλλά και τα αντικειμενικά προβλήματα που προκαλούνται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στην εκπομπή Δημοσκοπήσεις και τον Γιώργο Λαιμό σημειώνοντας πως με την ολοκλήρωση της επόμενης δημοτικής περιόδου θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων του στο πρόγραμμα που ενέκριναν οι πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δύο έργα των αποχετεύσεων σημειώνοντας πως πριν το 2028 δεν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕ Γλυκών Νερών το οποίο όμως θα περιλαμβάνει πια και τη Βόρειο Γειτονιά. Σε ότι αφορά τη ΔΕ Παιανίας η δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του 2023 και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι συνδέσεις.

Ο Δήμαρχος Παιανίας επεσήμανε τις καθυστερήσεις που προκαλούνται στην εξέλιξη των έργων λόγω της αρχαιολογίας φέρνοντας ως παράδειγμα την ανέγερση του νέου δημαρχείου όπου η υπηρεσία ξεκίνησε το 2020 και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο της.

Όπως ανακοίνωσε ο Ισίδωρος Μάδης, το 2024 ξεκινά με τη συνεργασία της LAMDA, του ΟΑΚΑ και του υφυπουργείου Αθλητισμού η αποκατάσταση των Ολυμπιακών Ακινήτων, εξέλιξη που θα «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση ύψους 4.900.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής που είχε εξασφαλίσει ο Δήμος Παιανίας και η οποία θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ότι αφορά τις σχολικές υποδομές ο Δήμαρχος Παιανίας σχολίασε ότι υπάρχουν αντικειμενικές ανάγκες τόσο σε αποκαταστάσεις όσο και σε νέες εγκαταστάσεις λόγω της πληθυσμιακής αύξησης. «Εχουμε εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ένα παράδειγμα είναι το 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών στο οποίο είναι σε φάση ολοκλήρωσης αποκαταστάσεις ύψους 400.000 ευρώ περίπου δίχως ο δήμος να δαπανήσει έστω ένα ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Να γνωρίζετε ότι κανείς δεν έρχεται να σου δώσει. Εσύ πρέπει να βρεις ένα πλαίσιο διεκδίκησης για να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην έχοντας τη δυνατότητα μέσα από τον δημοτικό προϋπολογισμό να δώσω όσα επιθυμούσα στις σχολικές δομές, αυτό και έκανα» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στη δημοπράτηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Επιπλέον σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ για την ανέγερση του 3ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών, του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών. Παράλληλα ξεκινά νέα μελέτη για την ανέγερση Γυμνασίου-Λυκείου Παιανίας.

Ερωτώμενος για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών ο Δήμαρχος Παιανίας αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα και την προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τους υπαλλήλους με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι καλή αλλά όχι εκείνη που ο ίδιος θα επιθυμούσε.

«Θα πρέπει να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο ικανοποίησης μέσω μιας συνεργατικής λογικής. Μερίδα των πολιτών μπαίνει στη διαδικασία και αποθέτει μεγάλες ποσότητες όχι απορριμμάτων και κλαδεμάτων όπως κανείς θα περίμενε αλλά και αδρανή υλικά που προέρχονται από εργασίες όπως οι ανακαινίσεις. Είναι αδιανόητο ο πολίτης να μην τοποθετεί τον ειδικό κάδο αλλά να τα βάζει σε σακουλάκια και να κάνει διασπορά σε όλη την περιοχή επιβαρύνοντας και το περιβάλλον» εξήγησε ο Ισίδωρος Μάδης. Τόνισε και το πρόβλημα της χρέωσης των αστικών απορριμμάτων από τον ΧΥΤΑ που δημιουργεί ένα εκρηκτικό τοπίο: «Όταν ανέλαβα πληρώναμε 28 ευρώ ανά τόνο. Σήμερα το κόστος είναι 73, του χρόνου 84. Κατά το παρελθόν δεν έγιναν κινήσεις προκειμένου να περιορίσουμε το παραγόμενο αστικό απόβλητο. Διάθεση υπάρχει, εργαλεία δεν έχουμε. Δεν αρκεί ο εξοπλισμός όταν δεν υπάρχει κόσμος για τον χρησιμοποιήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιοαπόβλητα που θα οδηγήσουν σε μείωση 50% των απορριμμάτων. Θα πρέπει η Περιφέρεια Αττικής από κοινού με την κεντρική διοίκηση να επιταχύνουν τα όσα έχουμε συζητήσει στην τρέχουσα περίοδο» είπε ο Ισίδωρος Μάδης προειδοποιώντας πως αν δεν ληφθούν μέτρα το κόστος εν καιρώ θα μετακυλιστεί στους κατοίκους.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε από τη θεωρία στην πράξη που φέρνει το αποτέλεσμα. Πρέπει να φύγουμε από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε.