Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Οι προγραμματικές μας θέσεις και η ειλικρίνεια έπεισαν τους πολίτες


26 Οκτωβρίου, 2023

Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Οι προγραμματικές μας θέσεις και η ειλικρίνεια έπεισαν τους πολίτες

Τους στόχους της νέας περιόδου έθεσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στην εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση» και τη Φωτεινή Βρύνα.

«Το πρώτο για εμένα έχει να κάνει με την αποχέτευση των ακαθάρτων. Και τα δύο έργα έχουν σταματήσει, το ένα το 2017, το δεύτερο πέρυσι. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου να προκηρυχθεί το έργο της Παιανίας. Τη Δευτέρα έχω προγραμματισμένο ραντεβού με τη Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ κα Στεφανάκου για να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε του χρόνου να προκύψει ο ανάδοχος και να ολοκληρωθεί το έργο» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης συμπληρώνοντας πως «αν κρίνω από τη δημοπράτηση του έργου το 2015 εκτιμώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Είμαστε έτοιμοι με το ΚΕΛ. Πρέπει να τελειώσουμε με το εσωτερικό δίκτυο για να μπορεί να λειτουργεί και το ΚΕΛ κανονικά το οποίο σήμερα δέχεται μέρος των λυμάτων Κρωπίας».

Ερωτώμενος για την επανεκλογή του σημείωσε ότι «από το 2019 ήμουν ευθύς και αντικειμενικός, δεν έλεγα πράγματα για να χαϊδέψω αυτιά. Έλεγα τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Εξήγησα ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και εν τέλει οι προγραμματικές μας θέσεις ήταν εκείνες που έπεισαν τους πολίτες να εμπιστευθούν τους συνεργάτες μου και εμένα».

Εξήγησε πως τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν επέτρεψε να χαθεί ο χρόνος αλλά «κάναμε εσωτερική διοργάνωση των υπηρεσιών και προτεραιοποιήσαμε τις ανάγκες και τις μελέτες ενώ είχα τον χρόνο να εξασφαλίσω και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Απευθύνθηκα σε μεγάλες επιχειρήσεις που εδράζουν στην περιοχή μας και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Δεν χάσαμε καμία πηγή χρηματοδότησης είτε επρόκειτο για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είτε για το Πράσινο Ταμείο».

Ο Δήμαρχος Παιανίας πρόσθεσε πως «προτεραιότητά μου ήταν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας για το οποίο στόχος δεν είναι μια μεγάλη έκπτωση από τον εργολάβο αλλά ένα ποιοτικό έργο. Για αυτό και έχουμε καθυστερήσει για να μπουν κριτήρια που θα έχουν ως αποτέλεσμα μια σωστή κατασκευή δίχως προβλήματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Πολιτική Προστασία τονίζοντας πως στην περίπτωση του Δήμου Παιανίας υπάρχει ένας και μόνος υπάλληλος και μάλιστα παράλληλων καθηκόντων. Τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική Πολιτική Προστασία.

Σε ότι αφορά το Σπήλαιο Κουτούκι ο Ισίδωρος Μάδης ξεκαθάρισε ότι επιστρέφει στη διαχείριση του Δήμου Παιανίας μετά την ολοκλήρωση του master plan για τη λειτουργία του ενώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον περιφερειακό σχεδιασμό επεσήμανε πως την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρξαν εξελίξεις σημειώνοντας πως ο Δήμος Παιανίας έχει υποβάλλει πρόταση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ από το 2020 και έως σήμερα δεν έχει εγκριθεί λόγω καθυστερήσεων. «Καλείται η επόμενη περιφερειακή αρχή να κινηθεί άμεσα και σε συμπυκνωμένο χρόνο να παράξει αποτέλεσμα» σημείωσε.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μεταβατικό στάδιο έξι μηνών για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που αφορά την κατάργηση των νομικών προσώπων ειδικά για τους νεοεκλεγείς δημάρχους που αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιανουαρίου 2024.