Το έργο του ετέλεσε κατά καιρούς υπό την αιγίδα του ελληνικού κράτους καθώς επίσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Οι δημοσιογραφικές εκδόσεις του έλαβαν την αναγνώριση του Υπουργείου Τύπου και οι λεξικογραφικές εκδόσεις του εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εθν.Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σήμερα τοΕυρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης αντιπροσωπεύεται διεθνώς και έχει δραστήριο παράρτημα στη Νέα Υόρκη.

Η εγκατάστασή του στην Παιανία περιλαμβάνει τμήματα Πινακοθήκης με 1,000 περίπου έργα, Βιβλιοθήκης με 7,000 τίτλους, Φωτοθήκης με 7,000 φωτογραφίες, και Ιστορικής-Λογοτεχνικής-Λαογραφικής-Καλλιτεχνικής και Φιλοτελικής Αρχειοθήκης.

Το παρεκκλήσι του, τιμώμενο στο όνομα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιστορήθηκε από τους αγιογράφους Θεόδωρο Δρίτσα και Τάσο Λουκά, ευλογήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάχη Βαρθολομαίο και εγκαινιάσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Το Κέντρο διοικείται από πενταμελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και το μορφωτικό πρόγραμμά του καθορίζεται από ειδική Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Γιάννη Φίλη, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Sgerbrooke του Καναδά κ.Κωνσταντίνο Λαγούρο, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ κ.Νίκο Γιαννουκάκη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Drexel των Η.Π.Α. κ. Robert Zaller, τον καθηγητή του ΠανεπιστημίουPozman της Πολωνίας κ.Wlodzimiers Kaczocha, την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης κ.Acarculd Rao Shantha και τον πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Εμμανουήλ Χατζημάρκο.

Στοιχεια επικοινωνιας, ενημερωση και λοιπες πληροφοριεςΕπικοινωνια

Photo Gallery

056058059105179197

 

 

 

 

204275375417473600

Οροι Χρησης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "paiania.gov.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης ως ακολούθως. Σε περίπτωση διαφωνίας του, οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι αποδέχεται ρητά ...

Περισσότερα

Χρησιμοι Συνδεσμοι