Σκοποί του Λυκείου είναι:
1. η διάσωση, συγκέντρωση, μελέτη, ζωογόνηση και αξιοποίηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων και όλων γενικά των εκδηλώσεων του παραδοσιακού μας πολιτισμού.

2. η εξύψωση της θέσης της Ελληνίδας και

3. η διαφώτιση της Ελληνίδας μητέρας σχετικά με τα καθήκοντα και τον προορισμός της και την ηθική συμπαράσταση και προστασία της μητέρας και του παιδιού.

Το "Λύκειο των Ελληνίδων", από τον πρώτο καιρό της ίδρυσής του, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την συγκέντρωση των ελληνικών χορών και της λαϊκής μουσικής και σχημάτισε πλουσιώτατη συλλογή εθνικών ενδυμασιών, έτσι που σημείωσε σταθμό στα χρονικά της πατρίδας μας.

Σκοπός του "Λυκείου των Ελληνίδων", όπως και του παραρτήματος της Παιανίας, είναι να ενώσει τα παραδοσιακά στοιχεία με τον σύγχρονο κόσμο.
Το "Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας" ιδρύθηκε τον Μάιο του 1985 και από τότε τιμά, όσο μπορεί καλύτερα, τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Οι πληροφορίες προέρχονται απο το περιοδικό "Ο Ρόδακας", τεύχος 1ο, που εκδόθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας τα Χριστούγεννα 1990.

Στο "Λύκειο των Ελληνίδων" Παιανίας λειτουργούν τμήματα Χορού, Χορωδίας, Λαϊκής Ενδυμασίας, Οικοτεχνίας και Λαογραφικού Μουσείου.

Στοιχεια επικοινωνιας, ενημερωση και λοιπες πληροφοριεςΕπικοινωνια

Photo Gallery

056058059105179197

 

 

 

 

204275375417473600

Οροι Χρησης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "paiania.gov.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης ως ακολούθως. Σε περίπτωση διαφωνίας του, οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι αποδέχεται ρητά ...

Περισσότερα

Χρησιμοι Συνδεσμοι